2013/május/30

M&M's cookie

Ez az M&M's-es keksz pont gyereknapon készült, és miközben arra gondoltam, hogy mekkora sztár lennék ezekkel a sütikkel egy gyerekzsúron, eszembe jutott egy csomó gyerekkori sztorim, pedig akkor még sehol nem volt M&M's, és házi készítésű kekszeket sem igazán csináltunk.
Mielőtt beköltöztünk abba a házba, ahol a szüleim ma is élnek, lakótelepi suhancok voltunk a tesóimmal és nagyon sok, vagyis inkább a legtöbb vicces történetünk a nálam pár évvel fiatalabb Zsoltikához kötődik, aki a szomszédunkban lakott. Zsoltika ma már biztos komoly férfi, de akkoriben még egy nagyon vicces, szemüveges kiskölök volt, aki állandóan hozzánk járt tévézni meg számítógépezni, mert a szülei megtiltották neki otthon, gondolom mindenféle büntetésben lehetett szegény. Egyszer megelégeltem a kölcsöntévét (haha, voltam vagy 6 éves) és bezártam Zsoltikát a szekrénybe, valami aljas kis becsapással, hogy valójában meseországba megy. Szegény srác egy idő után rájött, hogy meseország helyett valójában egy koszos sufniban ül a porszívó mellett, és alaposan beparázott. Végül a szüleim engedték ki, akik bár elég mérgesnek tűntek, lehet, hogy iszonyú jól szórakoztak a dolgon! :))
Na, gyereknapi történetekről ennyit, most jöjjön a recept (Bakerella receptje alapján), amibe legközelebb dupla ennyi M&M's-t teszek, és csak a sütés előtt nyomkodom majd a sütikbe, hogy még látványosabbak legyenek!



M&M's-es keksz (hozzávalók kb. 40-45 db-hoz):
375 g liszt
1 tk sütőpor
3/4 tk só
225 g vaj
150 g cukor
150 g barnacukor (lehet egyféle is)
2 tk vaníliakivonat vagy fél vaníliarúd kikapargatott magjai
2 tojás
kb. 50 g dió vagy makadámdió
100 g csokis M&M's - legközelebb 200 g-al próbálom
100-150 g étcsokoládé pasztilla vagy apróra vágott étcsokoládé

1. Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, sütőport és sót.
2. Robotgéppel krémesre keverem a puha vajat a cukorral, majd hozzádom a tojásokat és a vaníliát, és egyneművé keverem, majd több részletben hozzáadom a lisztet, és ezt már fakanállal dolgozom bele a vajas keverékbe.
3. Végül hozzáadom a csokit, a diót és az M&M's felét és egyenletesen megpróbálom elkeverni az elég tömör tésztában - ha nagyon sűrű egy kevés tejjel lehet lazítani az állagán.
4. Sütőpapírral borított sütőlapra kanalazok 2 evőkanál segítségével kis gombócokat (nekem 12 fért el egy normál méretű tepsiben), pár centi helyet hagyva közöttük, mert a sütőben kissé megnőnek. A kanál lapjával lenyomogatom a tetejüket, majd belenyomogatom arányosan mindegyikbe a maradék M&M's-t (én nem így tettem, és ezért eléggé elvesztek a színes csokigolyók, de legközelebb biztos így fogok).
5. Végül 180-200 fokos sütőbe tolom őket 15 percre. Az én sütőm erősen alulról égetős típus, úgyhogy 10 perc elteltével megforgattam a sütiket, hogy a tetejük is piruljon, de egy légkeveréses sütőben erre nincs szükség. Akkor jók a sütik, ha kissé még puhák, amikor kivesszük.
6. Rácson hagyom őket hűlni, mielőtt befalnánk. Légmentesen záródó dobozban több napig is eltartható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr925409388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása