2011/szeptember/15

Zöld-currys csirke

Az ember életét néha muszáj egy kissé megfűszerezni, és persze itt nem csak az ételekre gondolok, de talán úgy a legkönnyebb. Gerivel rájöttünk, hogy 3-4 hetente valamiféle megfoghatatlan megkönnyebbülés lesz úrrá rajtunk, ha végre eszünk valami curryset. Ez olyan érzés, mint amikor a gyerek egy óra hiszti után végre édességhez jut, vagy amikor hosszú távollét, esetleg külföldön élés után újra beleharapunk egy túrórudiba.. Szerencsére Budapesten rengeteg helyen szerezhetőek be jó minőségű keleti fűszerkeverékek, ezért egyelőre nem érzek óriási késztetést, hogy magam keverjem ki a tökéletes kombinációt. Az alábbi receptben szereplő zöld curry fűszerkeveréket a Culinaris-ban szereztem be, de a Match-ben is láttam már szuperjót, a csarnokban pedig isteni zöld curry pasztát vettem egyszer az ázsiai boltban, az viszont izzadósan csípős volt, szinte kibírhatatlan módon, de azért persze beküzdöttük azt is. Érdemes néha eltérni egy kicsit a megszokott fűszerektől, mert ezek a viszonylag könnyen beszerezhető, és nem is drága fűszerek nagyon kellemes élményeket nyújthatnak az étkezőasztalnál.




Zöld curry-s csirke (hozzávalók - 2 személyre): 
500 g filézett csirkemell
2 púpozott kk zöld curry fűszerkeverék
300 g görög joghurt
só, olívaolaj
250g jázminrizs

1. A csirkemellet megmosom, papírtörlővel megszárítom, majd tetszőleges darabokra vágom. Ezután megsózom és beleforgatom 2 púpozott kávéskanálnyi zöld curry fűszerkeverékbe. (az enyém egyáltalán nem volt csípős, de érdemes előtte tesztelni, mert mehet a csirkére több is és kevesebb is).
2. Egy wokban olívaolajat hevítek, majd kisütöm benne a húsfalatokat. A darabolt húsok kisütéséhez szeretek wok-ot használni, mert pikkpakk kisül benne a hús, ráadásul a szószoknak is van benne elég hely, és ez pont egy ilyen étel.
3. Amikor már minden falat puha,  felöntöm a görög joghurttal, majd addig főzöm folyamatos kevergetés mellett, amíg az kellően be nem sűrűsödik. A 300 grammnyi görög joghurt úgy besűrűsödött, hogy szinte alig maradt valamennyi szaft belőle, ezért aki szaftosabbra szereti, tehet bele többet is.
4. Közben a csomagoláson megadott módon elkészítem a jázminrizst is.



Ezt a fogást alig 2 hete ettük, de Geri már alig várja a következő adagot. Ha kicsit is szeretitek a fűszeres ételeket, ezt megkóstolva ti is ezt fogjátok érezni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr455409506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása