2011/július/20

Túrós csirkegöngyöleg sajtszósszal

Vendégblogger a porondon - Ancsa

Nem én vagyok az egyetlen a csajok között, aki szeret főzni, Ancsával mostanában a beszélgetéseink fele a kajákról, főzésről, alapanyagokról...stb. szól, és most itt a Bébicsirke, ahol ő is megoszthatja finom falatai történetét. A most következő finomságát én is kóstoltam, isteni lett! Íme:

Túrós csirkegöngyöleg sajtszósszal
Évekkel ezelőtt Bébicsirke kezdett el tanítgatni a konyha rejtelmeire, mert akkor még egy szimpla rizsfőzés is komoly problémákat okozott. Most már haladó szintre léptem, szeretek kísérletezgetni, s ennek ékes példája, hogy vendégbloggerként írhatok a Bébicsirke oldalra…
A konyhám felszereltsége sajnos határt szab szárnyaló fantáziámnak, ugyanis nincs sütőm, de igyekszem ötletesen áthidalni ezt a kis hiányosságot. Így történt, hogy egy este töltött sült csirkét csináltam.
Hozzávalók:
Csirkéhez
1 kg filézett csirkemell
6-8 csík bacon
250 gr tehéntúró
100 gr juhtúró
1 teáskanál mustár
1 tojás
só, bors
Sajtszószhoz:
80 gr trappista sajt
80 gr edámi sajt
80 gr bármilyen krémsajt
20 gr füstölt sajt
1,5 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor
só, bors, szerecsendió
Túrókat a tojással, mustárral, fűszerekkel kikeverem. Kiklopfolom a csirkemelleket, az egyik oldalra egy nagy evőkanálnyi tölteléket teszek, majd összehajtom. A bacon csíkot körbetekerem a hús körül úgy, hogy a tölteléket bent tartsa. Az egész kupacot alufóliába tekerem.
Egy vastag peremű serpenyőbe másfél ujjnyi olajat töltök, és belehelyezem az alufóliás csirkét. 10 percig az egyik, majd 10 percig a másik oldalát sütöm, közben fedővel befedem. Miután kiszedtem, hűlni hagyom, majd kicsomagolom és tálalom.
Sajtszósz
A sajtokat a tejszínnel közepes hőmérsékleten összefőzöm, egy csipet sót, borsot és szerecsendiót teszek bele. Amikor forrni kezd, beleteszem a bort keverés mellett, majd lezárom a kész szószt. Tálaláskor snidlinget szórok rá.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr325409521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása