2012/április/15

Pancettás-ricottás lepény

Törött bokára villámebéd



Geri hétvégén eltörte a bokáját paintballozás közben - ha harcról van szó, ő nem viccel, úgyhogy most 24 órán át ápolom, és persze főzök, amit persze nem bánok, de nem szívesen töltök órákat a konyhában, inkább villámfogásokkal laktatom a beteget.
A csomagolt leveles tészta tökéletes alap egy villámfogáshoz. Régebben mindig arra vágytam, hogy elsajátítsam a leveles tészta saját kezű készítését, majd miután a cukrásztanfolyamon elsajátítottam, áldom a csomagolt verziókat  - szerintem nem sűrűn fogom életem során újra házilag csinálni, a folyamat ugyanis hosszú, fizikailag megterhelő és egyáltalán nem izgalmas. Egy csomagoltból ráadásul fél óra alatt lehet vacsi, szóval Tante Fanny kiütéssel győzött a kézimunkával szemben.



Pancettás-ricottás lepény (hozzávalók - 2 főre): 
1 csomag/270 g leveles tészta (pl. Tante Fanny)
kb. 100 g pancetta (helyettesíthető baconnel vagy vékonyra szeletelt sonkával is)
250 g ricotta
1-2 ek tejföl
1/2 kk szerecsendió
6-10 db koktélparadicsom
friss bazsalikomlevelek
parmezán
só, bors



1. A sütőt előmelegítem 200 fokra, a leveles tésztát kicsomagolom, és a sütőpapírral lefelé egy tepsire borítom.
2. A ricottát fellazítom 1-2 evőkanál tejföllel, sózom, borsozom, hozzáadom a szerencsendiót, és a tésztára kenem, majd a széleit felhajtom.
3. A krémre halmozom a pancettát, az egész koktélparadicsomokat, majd megszórom reszelt parmezánnal, és 20-30 perc alatt készre sütöm.

Ha kész, megszórom friss bazsalikomlevelekkel, meglocsolom egy kevés olívaolajjal, és azonnal tálalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr535409457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása