2011/október/09

Tobleronés/háromcsokis muffin

Az apósjelöltem mostanában rengetegszer utazik külföldre, és szerencsére minden alkalommal beszerez egy jó nagy adag Tobleronét a reptéren. Nem bánjunk, nem szólunk, hogy már nem kell, mert éppenséggel tudunk vele mit kezdeni. Régen sütöttem muffint, pedig pár éve még a muffinsütés mestere és kiismerhetetlen kísérletezgetője voltam. A muffinokban az a legjobb, hogy tökéletes egyszemélyes tortácskák, jól tölthetőek, és szuperül díszíthetőek. Tudom, hogy nem mindenki lehet olyan szerencsés, hogy egyszerre 3féle toblerone, egy tejcsokis, egy fehércsokis és egy étcsokis is a rendelkezésére álljon, úgyhogy a recept egyfélével is jól megoldható, sőt a márkánál sem kell a Tobleronéhoz ragaszkodni, lehet bármilyen csoki, persze csak akkor, ha nélkülözni tudjuk a meglepetés nugátdarabokat. A tejcsokis tobleronét a tésztához kevertem, a fehércsokisból egy mousse készült tölteléknek, az étcsokisból pedig fedőmáz. Geri barátai véletlenül estek be aznap este és szinte sokkot kaptak, amikor meglátták, hogy mekkora csoda részesei lehetnek, szóval a muffinok jól sikerültek!



Tobleronés/háromcsokis muffin (hozzávalók - 12 db muffinhoz):
A tésztához: 
100 g tejcsokis Toblerone
100 g finomliszt
1 kk sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
125 g vaj
150 g nádcukor
2 tojás
1-1,5 dl tej

A krémhez:
100 g fehércsokis Toblerone
2 dl habtejszín
2 csapott ek porcukor

A mázhoz:
100 g étcsokis Toblerone
2 ek vaj



1. A tésztához a tejcsokis tobleronét vízgőz fölött megolvasztom, majd félreteszem, hogy kissé hűljön, közben a sütőt előmelegítem 200 fokra.
2. A finomlisztet összekeverem a sütőporral, hozzászitálom a kakaóport.
3. A vajat felkockázom, és egy karos robotgéppel habosra keverem a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat és a géppel jól elvegyítem őket.
4. Ezután a többi hozzávalót egy fakanállal adom a tésztához: először a kihűlt, olvadt csokit, majd 2-3 adagban a lisztes keveréket, végül pedig annyi tejet, amennyi kissé fellazítja a tésztát.
5. Az elkészült tésztát a 12 lyukú muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe kanalazom, majd a 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
6. Miután a muffinok kellően kihűltek, kiszedegetem őket a papírkapszlikból, és levágom a tetejüket.
7. A töltelékhez vízgőz fölött megolvasztom a fehércsokit, félreteszem hűlni, eközben pedig 2 ek porcukorral felverem a tejszínhabot. Amikor a csoki kihűlt, de még jól keverhető, hozzáforgatom a tejszínhabot, majd a mousse-omat egy kicsit a hűtőbe teszem.
8. Ezalatt elkészítem a mázat: szintén vízgőz fölött, 2 kanál vajjal megolvasztom az étcsokis Tobleronét, majd a levágott muffinsapkák tetejére kenem.
9. A muffinok közepébe végül teszek 1-1 kanál étcsokis krémet, majd befedem őket az étcsokival borított tetőkkel.

Csupacsoki desszert lesz belőle, így, aki megcsinálja, ne számítson hirtelen fogyásra, hiszen minden egyes darab kiszámíthatatlan kalóriamennyiséget tartalmaz (mármint kiszámolni végülis lehetne, de a sütésben jobb vagyok, mint a fejszámolásban, és jobban is érdekel ami azt illeti).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr435409499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása