2011/december/26

Mogyorós-málnás habcsóktorta

Karácsonyi habcsóktorta és az új fotóstúdióm története

A legjobb barátnőm, aki külföldön él és emiatt szinte teljesen lemaradt arról, hogy Bébicsirke lettem, néhány napja megkérdezte, hogy tényleg szeretek-e órákat állni a tűzhely mellett és, hogy magáért a főzésért csinálom a blogot? Csak akkor jöttem rá, hogy maga a főzés csak a legkisebb szelete ennek az egésznek számomra. Sokkal fontosabb a kreativitásom határainak feszegetése, az ételek összetételének kitalálása, a receptböngészés, a piacolás, a kellékbeszerzés, és miután elkészült a mű, a styling, a fotózás és persze az írás. A fotózással eddig nem volt könnyű dolgom, hiszen a lakásomban gyakorlatilag egyáltalán nincs természetes fény, a konyhában meg pláne, de nappal egy kis asztaltologatással megoldottam a dolgot, 10-20 vagy akár 30 percig is elszöszmötölve a részletekkel, a hátterekkel, alátétekkel, kellékekkel...stb., de MOST minden megváltozott, és már nem kell a természetes fényre várnom, mert Geri, aki mindig pontosan tudja, hogy mire vágyom, Karácsonykor egy mini-tárgyfotóstúdióval lepett meg, ami derítőkkel, fényekkel és egy mini-kameraállvánnyal is felszerelten várja, hogy ezentúl esténként is belevessem magam a fotózás gyönyöreibe. Szenteste mogyorós-málnás habcsóktortát sütöttem, és gyönyörű lett, még jó, hogy az ajándékozást a desszert elé időzítettük, és így végre este is tudtam fotózni.
A stúdió használatát még gyakorolnom kell, a fények beállítása egyelőre nem tökéletes, de úgy érzem szép jövő elébe nézünk mi ketten. Ja, és Mirr-Murr, aki egyből befészkelte magát a stúdióba.



Mogyorós-málnás habcsóktorta (hozzávalók - 20 cm-es, vagy kisebb tortaformához):
150 g törökmogyoró
5 tojásfehérje
250 g barnacukor
1 ek ecet

A krémhez:
250 ml habtejszín
100 g porcukor
100-150 g mascarpone
1/2 zacskó habfixáló
málna (minél több, annál jobb)



1. A sütőt előmelegítem 140 fokra, és 2 db 20 cm-es, vagy kisebb tortaformát kibélelek egy-egy kissé megolajozott sütőpapírral, a törökmogyorót pedig késes aprítógépben porszerűvé aprítom .
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, közben folyamatosan, kanalanként adagolom hozzájuk a cukrot. A végeredmény kőkemény, fényes, krémszerű hab, mint a pavlovánál.
3. A habba ezután beleforgatom az aprított mogyorót és az ecetet, majd kettéosztom, és a formákba töltöm, a tetejüket egyenesre egyengetve, majd 140 fokon kb. 45 perc alatt készre sütöm őket.
4. Amíg sülnek elkészítem a krémet: a tejszínt a porcukorral kemény habbá verem, majd összeforgatom a mascarpone-val, és a fél zacskó habfixálóval, jó sűrű krémet kell kapnom.
5. Amikor a torták elkészültek, kiveszem őket a formából, leszedem az oldalukról a sütőpapírt, és teljesen kihűtöm őket. A két lap közé kanalazom a krém 3/4 részét, és a málna nagy részét is ide szórom, majd a maradék krémet, és a málnát is szépen elrendezgetem a torta tetején.


A továbbiakban jelentkezem még szebb képekkel, beállításokkal, stylinggal...stb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr875409482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása