2013/január/15

Balzsamkrémes csirkesaláta

továbbra is csirkehónap

Szerencsére a január nagyon előnyösen indult a blog szempontjából...rengeteg inspirációval, gondolattal,  és nem utolsó sorban hatalmas főzési kedvvel. Ja, és engem illetően meg persze pár plusz kilóval a sok bejgli és sok karácsonyi macaron miatt. Nem vagyok egy nagy salátás, de még lehetek, és azt hiszem leszek is. Persze ehhez a salátáról berögzült képet kissé át kell formálnom, hogy a fejemben valami nagyon izgalmas dologhoz társuljon, ne nyúlkajához. A salátalevelek kevésbé vonzanak, mint mondjuk a pirított magvak, szárított vagy friss gyümölcsök, vagy a különféle sajtok egy jól megkomponált salátában. 2013 egyik nagy küldetése az izgalmas saláták kitalálása lesz.

Kezdjük egy csirkéssel, ha már csirkehónapom van:



Balzsamkrémes csirkesaláta aszalt fügével, mozzarellával és pirított magvakkal (hozzávalók 2 főre): 
500 g csirkemell filé
1/2 doboz vegyes salátamix (tudjátok, amiben van rukkola, és lila meg zöld salátalevelek is)
1 marék kesudió
1 marék fenyőmag
1 nagy mozzarella golyó
6-7 db aszalt füge

0,5 dl balzsamecet
1-2 ek barnacukor
só, frissen őrölt bors
olívaolaj



1. A magvakat egy magas falú, száraz, forró serpenyőben megpirítom, majd félreteszem.
2. A csirkemelleket alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd falatnyi darabokra vágom, sózom, borsozom és a magvak pirításához használt serpenyőben kevés olívaolajon megpirítom őket.
3. Közben a fügéket meleg vízben puhítom egy kicsit, amíg megmosom a salátát, és feldarabolom a mozzarellát.
4. Egy nagy keverőtálban összeforgatom a salátaleveleket, a mozzarellát, a csirkét, és a magvakat, valamint a felszeletelt fügét, sózom, borsozom, majd elkészítem a balzsamkrémet.
5. A balzsamecetet egy kis lábasban forralni kezdem, majd amint a térfogata kb. a felére csökkent, hozzáadok 1-2 evőkanál barnacukrot, és folyamatos kevergetés mellett besűrítem. Ha befedi a fakanál hátulját, akkor már jó. Ráöntöm a salátára, összeforgatom, és azonnal tálalom.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr75409409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anazar 2013.01.16. 13:57:56

Pompás lett a saláta!
>" page="" />
süti beállítások módosítása