2012/november/03

My nutella

Vasárnapi reggeli no.4.

....vagyis inkább házi csokoládés mogyorókrém, egy szuper házi kence édes reggelikhez. Imádom a nutellát, de valószínűleg tele van mindenféle fura dologgal, úgyhogy megkíséreltem egy saját verziót. Ami azt illeti, isteni lett, és a vendégek, akik kóstolták sem mondtak mást, de azt kell, hogy mondjam, hogy elég nagy luxus házilag készíteni a mogyorókrémet, főleg, ha hozzám hasonlóan minőségi csokoládéból csinálják. Persze minden cseppjét megérte, és bár elég sokáig eltartható lett volna, nagyon hamar a csatos üveg aljára értünk...


Házi nutella (hozzávalók - 1/2 kg-hoz): 
200 g törökmogyoró
3-4 ek kókuszolaj
2-3 ek porcukor
3 ek kakaópor
300 g jó minőségű étcsokoládé
1. Egy serpenyőben megpirítom a törökmogyorót, amíg megfeketedik a mogyorószemek héja, majd egy konyharuhában ledörzsölöm a héjukat és aprítógépbe teszem őket.
2. A késes aprítógépben a kókuszolajjal pépesre őrlöm a mogyorószemeket, hozzáadok egy csipet sót, a porcukrot és a kakaóport, és tovább őrlöm, amíg minden teljesen elvegyül.
3. A csokit apró darabokra töröm, vízgőz fölött felolvasztom, majd ha teljesen felolvadtak a csokidarabok, leveszem a gőzről és hagyom kicsit hűlni.
4. Ha még elfér az aprítógépben, akkor beleöntöm és alaposan összedolgozom a mogyoróval (ha nem fér bele, a csokoládé táljába öntöm a mogyorós masszát és kézi mixerrel vagy botmixerrel keverem el).
5. Végül a mogyorókrémet egy sterilizált 0,5 kg-os csatos üvegbe töltöm, nem kell hűtve tárolni.

Fotók: Horváth Miklós
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr205409420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása