2012/november/11
Almás cobbler
az express süti
Ez a süti egy olyan hétvégén készült, amikor nem volt elég idő és kedv egy appelgebak-hoz, viszont alma az volt, jó sok. A cobbler angol/amerikai sütemény, olyasmi, mint egy pite, csak itt a tészta nem alul, hanem felül van, alul pedig finom, szirupos gyümölcs. Ősz van, úgyhogy az alap most alma, de sütőtökkel is el tudom képzelni. A süti nem azért expressz, mert gyorsan megsül, hanem azért, mert előtte kb. 5 perc az összeállítása, a sütőben meg elvan magában.
Almás cobbler (hozzávalók - 6 db-hoz):
6 db közepes alma
1-2 ek kukoricakeményítő
2-3 ek barnacukor
1 kk őrölt fahéj
250 g liszt
75 g barnacukor
1 csapott ek sütőpor
100 g vaj
1 tojás
1,5 dl tejszín
só
1. Az almát meghámozom, apró kockákra vágom, majd összeforgatom a cukorral, keményítővel és a fahéjjal és a kivajazott szufléformákba/csészékbe kanalazom.
2. A lisztet, cukrot, sütőport és egy csipet sót alaposan összekeverem, majd elmorzsolgatom benne az apró kockákra vágott vajat, végül hozzáadom a tejszínnel elkevert tojást és egy fakanállal addig keverem, amíg kb. egynemű sűrű masszává nem áll össze.
3. A masszát ezután egy evőkanállal az alma fölé kanalazom, amíg el nem fogy az egész, majd megszórom barnacukorral és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.