2011/december/12

Kókuszos és mákos lazacfalatkák

Imádom a halat, legfőképp a tengeri halakat, de imádok a sarki boltban is vásárolni, ott meg maximum fagyasztott hal van. Sokat gondolok arra, hogy több halat kéne fogyasztanunk, és kicsit elszoknom a sarki bolttól, egyrészt azért, mert sokkal könnyebb és egészségesebb vacsora, mint egy húsgombóc, másrészt, mert annyiféle módon variálható, és olyan szép ételek készíthetőek belőle. Jellegzetes íze miatt a legnagyobb kedvencem a lazac, fűszerezés nélkül is tökéletes. Én azért most egy kicsit "fűszereztem", legalábbis behempergettem egy kis kókuszba és egész mákszemekbe, amik viszonylag semleges ízűek, mégis sütés közben nagyon különleges ízeket kölcsönöznek a halnak. Ha már könnyed ebéd, akkor saláta, édeskrumplival és naranccsal...



Kókuszos és mákos lazacfalatkák, édeskrumplis salátával (hozzávalók - 2 főre):
2 db 150 g-os lazacszelet, kockákra vágva
só, bors, olívaolaj
kókusz és mák a hempergetéshez

2 db édeskrumpli + olívaolaj, balzsamecet, só, bors
1/4 jégsaláta
1/2 sárga vagy zöld kaliforniai paprika
1 narancs
olívaolaj, juharszirup, balzsamecet


1. Az édeskrumplikat megpucolom, hasábokra vágom, majd sózom, borsozom, összeforgatom 1 ek olívaolajjal és 1 ek balzsamecettel, majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm.
2. Közben levágom a a lazacszeletek bőrét, megmosom, papírtörlővel megszárítom őket, majd kockákra vágom. Sózom, borsozom és a felét kókuszba, másik felét pedig egész mákszemekbe hempergetem (közben kezet mosok!), majd kevés olívaolajon két külön serpenyőben, kb. 5 perc alatt készre sütöm őket.
3. A salátához a megmosott, feldarabolt jégsalátához keverem a megsült édeskrumplit, és a feldarabolt kaliforniai paprikát, valamint a narancsot, majd ízlés szerint juharszirupból, balzsamecetből és olívaolajból kevert öntettel öntözöm meg a salátát. Sózom, borsozom persze, ahogy szükséges.

Tökéletes téli villámvacsora (vagy ebéd - legalábbis mi ebédre ettük).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr35409485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása