2012/május/19

Tavaszi cézársaláta füstölt lazaccal és spárgával

PS magazin, tavasz

Kezdünk kifutni a tavaszból, bár spárgát szerencsére még mindig lehet kapni. Olyannyira lehet, hogy el is felejtettem, hogy már van egy bontatlan csomag a hűtőben, amikor vettem még egyet. De nem hinném, hogy megromlana, főleg, hogy ebbe a tavaszi cézársaláta kreációba is kell egy jó adag, amit hamarosan újra elkészítek, hiszen amikor PS tavaszi számába fotóztam a salátát, még fagyos hideg volt, és 1000 Ft-ért tudtam csak mexikói spárgát venni hozzá.  
A PS tavaszi számának gasztro rovatában a budapesti gourmet, ámde olcsó ebédlőhelyeket és ismertebb, budget ebédmenüt kínáló éttermeket kutattuk fel. Manapság Budapesten nem nehéz jót enni ebédre, ráadásul úgy, hogy az anyagilag se legyen túlzottan megterhelő. A cikk mindössze ott sántított, hogy főleg a belvárosi helyeket hozta előtérbe, ahová pedig nem mindenki jut el ebédidőben....otthonról viszont bárki vihet valami durvát a munkába ha akar! Nekik készült három recept, egy tavaszi cézár, egy bárányburger céklamajonézzel és egy epres pohárkrém, és persze mindenki másnak is, és nem csak ebédre. 
Tavaszi cézársaláta füstölt lazaccal és spárgával (hozzávalók – 4 főre):
1 fej római saláta
1 köteg zöldspárga
1-2 db paradicsom vagy több koktélparadicsom
200 g füstölt lazac
1 szelet szikkadt kenyér bele
olívaolaj
Az öntethez:
1 tojássárgája
1 dl napraforgó olaj
1 kk citromlé
½ kk szardella paszta
½ kk dijoni mustár
½ kk fehérborecet
2 ek tejszín vagy tejföl
1 kk porcukor
parmezán
só, frissen őrölt bors
1. A salátát alaposan megmosom, megszárítom, majd apró darabokra tépkedem és a feldarabolt paradicsommal együtt egy nagy salátástálba helyezem. 
2. A spárgát megmosom, levágom a fás részeit, majd egy csipet cukorral és egy csipet sóval ízesített, forrásban lévő vízben 3 percig főzöm. A megpuhult, de még roppanós spárgákat ezután feldarabolom és a salátaalaphoz adom. 
3. Az öntethez a tojássárgáját kikeverem az olajjal (óvatosan és fokozatosan adagolom hozzá, nehogy kicsapódjon), hozzáadom az öntet többi hozzávalóját is, ízesítem, majd összeforgatom a salátás alappal. 
4. A kenyérbelet (lehet barna, vagy magvas kenyér is) azonos méretű kockákra szelem és kevés olívaolajon megpirítom a kockákat, majd közvetlenül tálalás előtt szintén a salátához forgatom őket. 
5. A salátát tányérokba szedem, a vékony füstölt lazac szeleteket a tetejükre halmozom és kevés olívaolajjal illetve citromlével megöntözve tálalom.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr995409450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása