2012/szeptember/03

Ribizlis-joghurtos pancake

Az amerikai palacsintát igazából mindenhogy imádom, bár néha kivagyok tőle, hogy mennyi édességet eszünk, még akkor is, ha az amerikaiak ugyanezt porból és 100x annyi cukorral csinálják. Sokak szerint gyilkos a cukor, már úgy is mesélt róla nekem egy lány rémült tekintettel, mint a fehér halál. Persze, tudom én is, de azért mértékkel lehet enni belőle, nem? Sok saláta és egészséges cucc és heti háromszori sportolás mellé? Naa?
3 hete újra járok jógázni, és bitangul élvezem. Legyen ez a palacsinta mondjuk ezért, egy kis jutalom gyanánt. Ti is biztos találtok majd alkalmat, hogy megjutalmazzátok magatokat, ugye? Ja, és remélem lehet még ribiztlit kapni, mert különben semmi értelme az egész szövegelésnek.



Ribiztlis-joghurtos pancake - hozzávalók (2 személyre): 
2 tojás szétválasztva
10 dkg finom szemcsés barnacukor
15 dkg liszt
200 g natúr joghurt
fél vaníliarúd kikapart belseje
100 g ribizli

1. A tojásokat szétválasztom, majd a fehérjéket robotgéppel kemény habbá verem.
2. A tojássárgákat, a vaníliát és a barnacukrot fehéredésig verem ugyancsak a robotgéppel, amíg a cukor teljesen felolvad benne. 
3. A sárgákhoz ezután hozzáadom a joghurtot, majd több fokozatban a lisztet és sűrű tésztává keverem (a palacsintatésztánál jóval sűrűbb keverék lesz belőle).
4. Végül beleforgatom a szárukról lecsipegetett ribizliszemeket és óvatosan hozzákeverem a tojásfehérje habot is.
5. A felforrósított palacsintasütőbe egyszerre több, 1-2 evőkanálnyi adagot öntök a masszából, várok pár másodpercet, majd egy lapáttal gyorsan meg is fordítom, mert nagyon hamar megpirul. A másik oldalukat is elég pár másodpercig sütni, amíg szép világosbarna nem lesz.

Amikor kész lett, még egy kicsit tetéztem a bajt, és meglocsoltam egy kis csokiszósszal, és házi málna-ribizli lekvárral, hogy még édesebb legyen. Jááj! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr295409433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása