2012/május/20

French toast

Édes reggeli bűnbeesés

Vannak az életemben az egészséges reggelik - pl. házi müzli - és kicsit többen vannak az életemben a nem annyira egészséges, de annál finomabb reggelik. Szerencsére Geri partner mindegyikben! Ilyen a French toast, vagy francia pirítós is, ami ráadásul édes reggeli, jó adag tojással és cukorral. DE az édes reggeli beédesíti a napot, mert egy kicsit foglalkozni kell vele, elő kell venni a habverőt a tojáshoz, a serpenyőt a sütéshez, és ilyenkor szinte arra ébredünk, hogy karamellillat van a lakásban. Imádom a lusta reggeliket, otthon marasztalnak még egy kicsit, megengedik, hogy reggeli után visszafeküdj az ágyba és ha ilyet reggelizel, utána egész nap képtelen leszel a stresszre....na jó, ez egy tökéletes világban talán így lenne, de mindenesetre azt már tudjuk, hogy mi lenne a tökéletes reggeli ehhez az állapothoz.



French toast, banánnal és körtével (hozzávalók - 2 személyre): 
4 tojás
1,5 dl tej
1/4 kk őrölt kardamom
1/4 kk őrölt szerecsendió
1 kk vanília kivonat
4 közepes vagy 5 kisebb szelet kenyér
2 ek kókuszolaj vagy vaj
2-3 ek barnacukor
1 db banán
1 db körte

1. A kókuszolajat (zsír állagú), vagy vajat és a cukrot összekeverem, és fél evőkanálnyi adagon megpirítom a felszeletelt banánt és körtét, majd félreteszem.
2. A tojásokat a tejjel egy habverő segítségével felverem, hozzáadom a fűszereket és a vaníliát, majd beleáztatom a kenyereket, amíg jól meg nem szívják magukat.
3. A maradék cukros kókuszolajat vagy vajat megolvasztom a gyümölcspirításhoz használt serpenyőben, majd belerakom a kenyérszeleteket, és mindkét oldalukat aranybarnára sütöm, végül pedig a tetejükre gyümölcsöket halmozva tálalom őket.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr335409449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása