2011/július/14

Nyári tésztasaláta

A kánikulától még egy gasztromán is képes kiborulni, és akár napokig (!) nem főzni, és hideget enni. Nincs is semmi baj a hideg koszttal, amennyiben nem párizsis kenyérről beszélünk, mert az maximum egyszer jöhet szóba egy nagyon sanyarú héten..legyen inkább valami gasztrohideg, ha már hideg.
A sárgadinnye illatát a kedvenc zöldségesem felé sétálva már messziről éreztem, és rögtön a jól bevált sárgadinnye-pármai sonka kombó ugrott be, de azonnal tovább is gondoltam, mert egy előételtől a mindigéhes óriás, akivel együtt élek, nem lakik jól, két fogás meg abszolút képtelenség ilyen melegben.
A dinnyét mélyhűtőbe tettem, és ezalatt főztem egy kis kagylótésztát. Oké, hogy ez is főzés, de nagyon kevés interakciót igényel a tűzhellyel, az én tésztámnak konkrétan elég volt 6 perc.

blogra1_3.JPG



Nyári tésztasaláta - hozzávalók (2 főre):
250 g kagylótészta (lehet farfalle vagy penne is, de a spagetti most nem jó)
15 dkg juhtúró
Egy kisebb sárgadinnye fele
10 vékony szelet pármai sonka (vagy bármilyen szárított sonka)
Friss bazsalikom
Olívaolaj
Só, bors
Reszelt parmezán

blogra2_3.JPG



1. A kagylótésztát lobogó enyhén sós vízben a csomagoláson megadott ideig főzöm, leszűröm, majd amíg gőzölög, hozzáadom a felkockázott juhtúrót, és hagyom, hogy a tészta melege megolvassza azt. Fél percig hagyom állni, majd egy kis olívaolajat hozzáadva, fakanállal addig keverem, míg minden tésztadarabot juhtúró nem borít.
2. A tésztát két tányérba szedem, majd rákanalazom a felkockázott sárgadinnyét, rászaggatok néhány levél friss bazsalikomot, friss borsot őrlök rá, majd jöhet a sonka, egész szeletekben a tetejére halmozva.
3. Befejezésként parmezánt reszeltem rá, és meglocsoltam egy kis olívaolajjal.

Isteni hideg tésztasaláta lett, éppen elég kiadós egy kánikulára specializálódott gyomornak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr405409523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása