2012/május/25

Epres pohárkrém, mentás túróhabbal

Hétvégén szeretnék kinézni egy "szedd magad" eperföldre, azért nem írom, hogy biztosan ki is nézek, mert nálam soha nem lehet tudni, hogy mi lesz abból, amit hétvégére tervezek. De valami epres lesz, az biztos. Mert most minden csupa eper, minden gasztro magazin epres recepteket publikál, és szerencsére az eper ára is kezd egyre jobban közelíteni az elfogadotthoz. Úgyhogy remélem elmegyek, és szedek 2 kg epret, és utána egész hétvégén epres kajákat és desszerteket csinálok, mondjuk ezt a pohárkrémet, amit még a téli zimankóban fotóztam a PS Magazinba. Kicsit vízízű volt az eper akkor még, már alig várom, hogy az igazi eperíz is belekússzon ezekbe a poharakba!



Epres pohárkrém mentás túróhabbal (hozzávalók – 4 főre):
500 g eper
fél citrom leve
100 g nádcukor
250 ml habtejszín
A habhoz:
150 g tútó
100 ml habtejszín
2-3 ek porcukor
friss mentalevelek
1. Az epreket megmosom, a csumájukat eltávolítom, majd a citromlével és a cukorral együtt leturmixolom (pár darabot félreteszek a díszítéshez), végül egy fém keverőtálban szilárd, habos állagúra keverem a habtejszínnel. Ha szükséges 1 kk habfixálót is adok hozzá, majd felhasználásig hűtőben tárolom. 
2. A túróhabhoz a habtejszínt a porcukorral laza habbá verem, majd hozzáadom az áttört túrót és az apróra vágott mentaleveleket, és addig verem tovább a mixerrel, amíg el nem érem a kellő, kemény habos állagot. 
3. A krémet poharakba szedem, 1-2 evőkanálnyi túróhabot kanalazok a tetejükre, majd friss eperrel díszítem a pohárkrémeket. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr235409446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása