2012/szeptember/05

Churros

Arriba!!!!!!

Tudom, hogy ez a kis mexikói cucc ott van minden fesztiválon gagyi junk foodként, de valójában ez egy szuperegyszerű kis cucc, és anyukám szalagos fánkjához képest - amit persze imádok, és együltőhelyemben megeszek belőle úgy 20at, ehhez nem kell több, mint egy szempillantás. Tényleg. Mexikóban fahéjszirupba mártogatják, Spanyolországban egy valamelyes könnyedebb változatot forrócsokival esznek reggelire, a junk foodosok meg töltögetik csokival, karamellel, de én csak porcukroztam, a cukrot egy kevés fahéjjal keverve, és így is ütött. Mind az öt alkalommal, amikor pár nap kihagyással, egymás után csináltam. Mert, hogy abbahagyhatatlan, forrón, ropogósan, frissen kell enni, mint minden igazi fánkot.



Churro (hozzávalók - 4-6 főre): 
250 ml tej
100 g vaj
2-3 ek nádcukor
125 g liszt
2 tojás

olaj a sütéshez
tálaláshoz 5-6 ek porcukor összekeverve 1 kk őrölt fahéjjal



1. Egy kis lábasban felolvasztom a vajat és a cukrot a tejben, majd leveszem a tűzről és egy fakanállal belekeverem a lisztet.
2. Szinte azonnal elválik a lábas falától, és gombóccá sűrűsödik.
3. Várok pár percet, hogy valamelyest hűljön, amikor belekeverem a 2 kissé felvert tojást. Erősen kell keverni, amíg teljesen beszívja a tojást, és kb. ugyanolyan lesz az állaga, mint mielőtt a tojás belekerült.
4. Egy magas falú edénybe, kb. 4 ujjnyi magasságig olajat öntök, majd felforrósítom.
5. Nagylyukú, csillagcsövű fejjel ellátott habzsákba töltöm a masszát, majd a forró olajba nyomok belőle 3-4 db 2-5 cm-es csíkot. Miután kinyomtam, egy kenőkéssel vágom le a végét.
6. 3-4 darabnál nagyobb mennyiség túlságosan lehűtené az olajat, és a churro-k nagyon megszívnák magukat olajjal, így viszont 20-30 másodperc alatt elkészülnek, és csodás ropogósak lesznek.
7. Egy szedőkanállal kiszedem őket a forró olajból, lecsöpögtetem, majd papírtörlőn felszárítom róluk a maradék olajat.

A porcukrot összekeverem az őrölt fahéjjal, és beleforgatom a churro-kat, és már esszük is.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr995409432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása