2012/június/13

Zsályás-kecskesajtos saláta

Általában nem szeretek a salátával szöszölni itthon, de a nyár mindig megihlet, mert nem kívánom a nehéz kajákat, másrészről pedig a piacon sétálgatva mindig szerelembe esek a gyönyörű zöldellő és lilálló (haha) salátalevelekkel. Ha pl. a csarnokban járunk, ehhez a pofonegyszerű kecskesajtos cucchoz mindent egy kalap alatt beszerezhetünk: mandulát és fenyőmagot a magosnál, kecskesajtot a Cserpesnél, vagy a főbejárat vagy alagsor sajtosainál, zsályát a fűszernövényesnél, zöldségeket meg ezermillió árusnál.



Kecskesajtos-zsályás saláta (hozzávalók 2-4 főre): 
100-150 g darabolható vagy morzsolódó kecskesajt
fél fej zöld fodros saláta
fél fej lila fodros saláta
6-8 szem koktélparadicsom
1 nagy répa
1 nagy retek
25 g fenyőmag
50 g héj nélküli mandula
3-4 nagy zsályalevél
fél citrom leve és héja
kevés fehérbor
olívaolaj
só, bors

1. A salátákat és a zöldségeket alaposan megmosom és megszárítom, a koktélparadicsomokat kettévágom, a répából és a retekből zöldséghámozóval forgácsokat készítek, és mindezeket összeforgatom.
2. A magokat száraz sepenyőben kissé megpirítva adom a salátaalaphoz, majd elkészítem az öntetet: pár szem mandulát és fenyőmagot összeturmixolok fél citrom levével, kb. ugyanannyi olívaolajjal és fehérborral, illetve a zsályalevelekkel, majd fűszerezem, és a salátára öntöm.
3. Tálaláskor minden tányéron szépen elrendezgetem a kecskesajt-darabokat, és meglocsolom őket egy kevés olíva-olajjal.


A saláták roppanóssága mellett a zsálya extra frissességet kölcsönöz a salátának. Emiatt megéri szöszölni egy kicsit!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr815409442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása