2011/június/26

Amerikai palacsinta alaprecept

Az amerikai palacsinta már legalább 4 éve beékelte magát a tipikus vasárnapi reggelijeink közé, és azt hiszem örökké bent marad a favoritok között. Na persze ez nem azt jelenti, hogy délután, este, vagy netalán éjszaka (!!) ne csináltam volna már. Próbáltuk juharsziruppal, csokiöntettel, lekvárral - de az az igazság, hogy a Nesquick kakaós verziónál nincs jobb - legalábbis számunkra, persze a tejszínhab és a friss bogyós gyümölcsök is nagyon jól állnak neki. 
A legjobb a punnyadós vasárnap reggelekre (vagy kora délutánokra :)), amikor reggeli után még sokáig nem térünk magunkhoz.

Update (2020. április): Ez a recept 2 gyerekkel később is óriási favorit a családban, készült már belőle nyuszis, cicás, macis változat és a gyerekek is kakaóporral megszórva szeretik a legjobban. 

img_0320.jpeg

img_0321.jpeg



Amerikai palacsinta - hozzávalók (2-4 személyre):

  • 3 tojás, szétválasztva
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tej
    15 dkg liszt


    1. A tojásokat szétválasztom, majd a fehérjéket lágy habbá verem.
    2. A tojássárgákat és a porcukrot fehéredésig keverem egy habverővel vagy robotgéppel, majd hozzáadom a tejet és elvegyítem benne. 
    3. Ezután keverés közben hozzászórom a tojásos alaphoz a lisztet és sűrű tésztává keverem (a palacsintatésztánál jóval sűrűbb keverék lesz belőle).
    4. Végül egy spatulával óvatosan hozzáforgatom a tojásfehérje habot is, amíg egynemű tésztát nem kapok.
    5. A felforrósított, minimálisan beolajozott palacsintasütő közepére tenyérnyi (vagy még kisebb) adagot öntök a masszából, várok pár másodpercet, majd egy lapáttal gyorsan meg is fordítom, mert nagyon hamar leég. Fordítás után a lapáttal kicsit lenyomkodom, hogy szétterüljön a tészta, majd a másik oldalát is pár másodperc alatt világosbarnára sütöm. 

img_0307.jpeg
img_0308.jpeg
img_0310.jpeg




címkék: reggeli édes reggelik
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr535409531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása