2012/február/24

Rakott krumpli deluxe

A rakott krumplit mindenki szereti valamiért, engem a gyerekkoromra emlékeztet. Ezért szeretem, de nem mondanám kedvenc kajámnak...sőt! Általában száraz, túl sok benne a krumpli, vagy a kolbász és túl kevés a tejföl - bár a tejföl mindig túl kevés, kivéve ha magunk mérjük!
A Bock-ban sok hagyományos fogás van, újragonolt, kissé megspékelt változatban, tőlük szereztem ennek a rakott krumpli deluxe-nak az ötletét, amire Geri azt mondta, hogy soha többé nem eszi meg más formában, csak így. Ami azt illeti, benne vagyok, hogy ezentúl így együk, mert az ízek ugyanazok, viszont sokkal intenzívebbek, szaftosabbak, összeérettebbek. Ez a változat gyakorlatilag egy rakott krumplis quiche, ahol a tészta nagyon vékonyra karikázott krumpli, a feltét pedig magában foglalja mindazt, amit egy jó rakott krumpli magában foglal, csak kicsit másképp.




Rakott krumli deluxe (hozzávalók - 33 cm-es piteformához):
3 közepes burgonya
3 főtt tojás
100 g szárazkolbász
2 dl tejszín
1 dl tejföl
3 tojás
sajt
só, bors, olívaolaj

1. A krumplikat meghámozom, és lehelletvékony karikákra vágom, majd a forma pereme felől befelé haladva kibélelem velük a piteformát, úgy, hogy a szeletek részben fedjék egymást. Kissé meglocsolom olívaolajjal, majd 200 fokon addig sütöm (kb. 30-35 perc), amíg aranybarnára nem sül.
2. Közben 3 tojást keményre főzök, a szárazkolbászt aprítógépben nagyon apróra vágom, majd összekeverem a tejszínt, tejfölt, tojásokat, sót és borsot.
3. A megsült krumplis alapon egyenletesen elosztom az apró kolbászdarabokat, nagy lyukú reszelőn ráreszelem a főtt tojásokat, és felöntöm a tejszínes keverékkel, tetszőlegesen megszórom reszelt sajttal, majd a 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr65409467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása