2013/február/24

Répakence

Vasárnapi reggeli no. 9.

Ezek a tél utolsó hetei, de még mindig annyira hideg van, hogy a reggeliben is melegségre és szénhidrátra vágyunk. Kenyeret kenyérrel eszünk, reggelire valami kencével, este melegszendvicsnek....nem mondom, azért van egy pár plusz kiló, amit ideje lenne leadni, de egyelőre nem küzdök ellene, mert tél van, felesleges. Ma azért valamelyes könnyedebb kencét készítettem arra a bizonyos kenyérre (legalább rozs), egyrészt azért, mert ez a sok téli kaja elég megterhelő a gyomromnak, másrészt, mert Geri nem volt itthon, és lehetett vega reggeliben is gondolkozni. Ez a kicsit édes-kicsit sós répakence egy személyes adag, persze lehet duplázni. Biztos Geri is megkóstolta volna, ha hagytam volna neki.


Joghurtos répakence (hozzávalók - 1 főre):
2-3 közepes répa
1 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
2-3 rozmaring levél
csipet só
1 ek méz
2 ek görög joghurt
1. A répákat megmosom, megpucolom, majd vékony karikákra szeletelem, és egy magas falú serpenyőben összeforgatom az olívaolajjal, balzsamecettel és a sóval. 
2. Hozzáadom a rozmaring leveleket, majd közepes lángon elkezdem pirítani, ráteszem a fedőt, és hagyom, hogy a saját "levében" átpuhuljon, valamint kissé karamellizálódjon, közben időnként megkeverem. 
3. Amikor a répa megpuhult, hozzácsorgatok 1 ek mézet, és azzal is pirítom pár percig, majd az egészet a késes aprítógépbe teszem, hozzáadom a joghurtot, és tetszőlegesen pépesre keverem. 
4. A vékonyra szeletelt rozskenyeret a répához használt serpenyőben megpirítom, majd ráhalmozom a langyos krémet, és eszem!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr465409406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása