2011/december/09

Földimogyorós pulykafasírt

avagy tökéletes decemberi vacsora

Azt hiszem ilyen pörgős hónapom még sosem volt, mint az elmúlt november, és a december még csak most kezdődik, a Karácsonyról nem is beszélve...a blogot viszont képtelen vagyok hanyagolni, rosszul érzem magam, ha nem gourméskodok, és nem etetem Gerit ínyencségekkel. Ezért kitaláltam, hogy decemberben csakis villámfogásokat csinálok, hogy mindenre maradjon időm. Ilyen ez a pulykafasírt is, gyors, viszont egyszerűnek se mondanám. Az utóbbi időben nagyon megkedveltem a húsgolyókat, mert nagyon praktikus fogások, egyszerűek és gyorsak. A húsevőknek is kielégítő, azok pedig, akik számára a hús nem MUST HAVE, 1-2 ilyen falatkával azért elbírnak. A húst végtelen számú hozzávalóval lehet mixelni, és elrontani sem lehet. A húsgolyóhoz a kedvenc köretem a ragacsos jázmin rizs, ami a gombócok kisütése közben pont megfő.



Földimogyorós pulykafasírt (hozzávalók - 2 főre):
500 g darált pulykahús
1 kisebb fej lilahagyma
1 tojás - kissé felverve
150-200 g földimogyoró - porrá aprítva
150 g füstölt sajt (pl. Karaván)
só, bors, olívaolaj a sütéshez

1. A lilahagymát nagyon finomra aprítom, majd a darált húshoz adom, a tojással, a porrá (vagy legalábbis apró szemcsékre) aprított földimogyoróval, a reszelt füstölt sajttal, és az egészet jól összekeverem. Sózom, borsozom.
2. A masszából enyhén nedves kézzel kis gombócokat  formázok
3. Egy magas falú serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, majd beledobálom a húsgolyókat, és kb. 5 perc alatt minden oldalukat jól átsütöm, szép aranybarnára.



Na, ki tud ennél gyorsabb vacsit decemberre? Biztosan van, aki tud, de azért ezt is csináljátok meg, mert nem csak időtakarékos, de egészen új szemben tünteti fel a korábbi fasírtélményt! Az a legjobb benne, hogy a nem annyira olvadós karaván füstölt sajt sütés közben nem folyik ki a húsgolyókból, hanem bent marad!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr885409486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barbara Kovacs 2013.11.26. 12:16:06

Szia! Éppen most sütöttem ki a fasirtot! Hat ez valami szenzációs! Es tényleg nagyon hamar meg lett!!
>" page="" />
süti beállítások módosítása