2013/március/10

Csőben sült tojás spenóttal és cukorborsóval

vasárnapi reggeli no. 10.

Ez a fotó sok véletlen és nem véletlen egybeesés eredménye, ahogy a rajta szereplő reggeli is. Tojás alap, hogy van itthon mindig, de valószínűleg nem került volna bele bébispenót és cukorborsó egyszerre, ha nem kell mindkettő egy fotózásra, ahol pár napja foodstylistként bütyköltem a kajákat. Nem került volna mellé ez az ibolya-szerű virág sem, ha pár napja nincs nőnap és Geri meg nem lep vele, majd Loló cicám le nem rágja a virágokat az éjszaka folyamán (ennek persze nem örültem!!). A terítőt, vagy inkább szalvétát az imádott nagymamámtól örököltem, nem hinném, hogy sokszor használta, inkább csak féltve őrizgette, úgyhogy én is vigyázok rá, de fotókhoz azért gyakran veszem elő, mert gyönyörű! Egyszóval jó volt ma reggel ennek a kompozíciónak az ötletére ébredni, aztán pedig jó volt megenni ezt az isteni, krémesen lágy tojást. Ne hagyjátok ki egy következő vasárnap reggel!


Csőben sült tojás bébispenóttal és cukorborsóval (hozzávalók - 2 főre): 
4 tojás
4 evőkanál tejföl
4 mini mozzarella golyó
1 ek vaj + a formák kikenéséhez
1 marék friss bébispenót
8 cukorborsó
só, frissen őrölt bors
1. Egy serpenyőben felhevítem a vajat, rádobom a spenótleveleket és a cukorborsót, majd 1-2 percig párolom őket.
2. A sütőt előmelegítem 180-200 fokra, a vízforralóban pedig vizet forralok.
3. A négy szufléformát kikenem vajjal, belekanalazok 1-1 evőkanál tejfölt, majd elosztom bennük a spenótot és mindegyikbe teszek 2-2 cukorborsót. 
4. Beleütöm a szufléformákba a tojásokat, beleteszem a mozzarellát is, majd megsózom, borsot őrlök rá, és beleállítom a formákat egy magasfalú serpenyőbe, amit kb. a formák feléig felöntök a vízforralóban forralt vízzel.
5. A tojásokat 10-12 percig sütöm, akkor jó, ha a fehérje épp csak megkeményedik, a mozzarella megolvad és a sárgája még kissé folyós. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr655409405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása