2011/augusztus/14
Szeder crumble
Geri tegnap egy nagy doboz frissen szedett szederrel állított be, és ebből egyértelműen következik, hogy a doboz tartalma nem sokkal később egy sütiből kacsintott vissza. Ki mondta, hogy a crumble csak apple crumble lehet? Lehet az szedres is, ha én mondom!
Szeder cruble - hozzávalók (4 kis szufléformához):
250 g fekete szeder
50 g nádcukor
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
1 ek víz
A crumble-hoz:
100 g liszt
50 g vaj
50 g nádcukor
1. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
2. A szedret a cukorral, a vaníliával és a vízzel egy kis lábasban 5 perc alatt sziruposra főzöm, majd a szuflé formákba töltöm.
3. A lisztben elmorzsolgatom az apró kockákra vágott hideg vajat, amíg el nem érem a morzsás állagot, majd hozzákeverem a nádcukrot is, négy részre osztom, és a szeder fölé szórom.
4. A formákat a sütőbe tolom, és 25 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a teteje aranybarnára sül.
A crumble tejszínhabbal a legjobb, úgyhogy mindenképpen ajánlott kipróbálni vele. Persze anélkül is lehet, és akkor sem fogunk csalódni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.