2013/május/05

Müzliszelet

Amikor edzeni megyek, mindig benyomok előtte vagy utána egy müzliszeletet, hogy energiához jussak. 2013 nálam tényleg a sport éve, befizettem előre egy éves tagságot egy edzőterembe, hogy tényleg rendszeresíteni tudjam a mozgást - az életem annyira változatos, hogy általában mindig a sport húzza a rövidebbet a munkával vagy barátokkal töltött idővel szemben, de most - az esküvőm évében - nem hagyom, hogy alulmaradjon a szuper alak és az egészség!! A müzliszeletek közül azt a fajtát szeretem, ami jó ragacsos és étcsoki van az alján, de gyakran gondoltam arra mostanában, hogy inkább csinálok magamnak, így legalább tudom, hogy mi van pontosan abban, amit eszek. A házi müzliszelet bruttó fél óra alatt elkészül, és persze nem csak edzés előkészítőnek vagy levezetőnek, de rohanós reggelekhez is ideális harapnivaló.



Házi müzliszelet (hozzávalók - 10-12 db müzliszelethez): 
100 g vaj
140 g méz
200 g olajos magvak és aszalt gyümölcsök vegyesen
100 g zabpehely
35 g étcsokoládé

1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
2. Az olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, zabpelyhet és étcsoki cseppeket (vagy apróra darabolt étcsokit) egy csipet sóval összekeverem egy nagy keverőtálban.
3. A mézet és a vajat egy kis lábasban összeolvasztom, de épp csak addig, amíg a vaj felolvad, majd a száraz alapanyagokra öntöm, és alaposan elkeverem, hogy mindent befedjen a mézes vaj.
4. Sütőpapírral bélelt 24x20 cm-es, vagy hasonlóan kicsi tepsibe nyomkodom a ragacsos keveréket egyenletes vastagságban, majd a forró sütőbe tolom és kb. 15 perc alatt megsütöm - akkor van kész, ha már összeállni látszik az egész, még fortyog alatta a vaj, és ha finoman megnyomogatjuk, akkor még puha.
5. Hagyom, hogy a müzli teljesen kihűljön (és megszilárduljon) a tepsiben, mielőtt tetszőleges szeletekre vágnám.



Az a baj, hogy az első körből nem igazán maradt az edzésre, mert elropogtattuk Gerivel csak úgy, de majd legközelebb! :)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr705409392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása