2012/október/23
Vasárnapi reggeli helyett Monday Brunch
A brunch hétfőre esett, úgyhogy a Monday Brunch nevet kapta, délelőtt 11 körül kezdődött, és éjszakáig tartott, miközben folyamatosan fotóztunk és ettünk az alábbi fogásokból, szüntelen étvággyal persze:
Reggelik (minden házi):
Mimóza koktél
Friss briós és fonott kalács (recept itt)
Libamáj créme brulée
Buggyantott tojás baconnel, briósban
Nutella
Ebédek:
Gombakrémleves (ezt úgy elfelejtettük, hogy végülis vacsora lett belőle)
Kacsamell carpaccio édes-chili szósszal
Balzsamecetes pirított sütőtök kockák
Petrezselymes párolt gomba
Jack Daniel's szószban pácolt csirkemell
Zöldfűszeres tejfölös mártogatós
Appelgebak tejszínhabbal (recept itt)
A Monday Brunch nekünk Gerivel már tulajdonképpen szombaton elkezdődött, a csarnokban, ahol szerencsére összefutottunk egy baráttal, aki megfelezett velünk egy libamájat. Előtte vagy egy óráig csak körbe körbe futkostam, miközben Geri már mélyeket sóhajtozott, mert fogalmam sem volt, hogy mi is legyen a monday brunch-on. A fél libamájból adta magát a créme brulée...ugyanannál a hentesnél gyönyörű kacsamelleket és csirkét is vettünk...kezdett körvonalazódni a dolog. Ősszel alap a sütőtök, mindenféle tejtermék, köztük istenien krémes tejföl a Cserpes standról, hatalmas gombafejek, édes-chili szósz az Ázsia boltból, és meg is voltunk.
Recept most nincs, csak képek ízelítőül, amiket a korábban említett fotós barátommal, alias Horváth Miklóssal fotóztunk. Azért sincsenek receptek, mert minden annyira jó lett, hogy megérdemelnek egy-egy önálló posztot.
Forró briósok, frissen a sütőből |
Tomi és Daniella már nagyon unják a fotózást |
A libamáj créme brulée nagyon jó dolgokat hoz ki az emberből |
Kalács és kilátás |
Appelgebak on the way |
Fotók: Horváth Miklós
címkék: brunch
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.