2012/május/13

Kókuszos sajttorta

Eating in the rain

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én rossz időben sütök. Persze a cheescake nem olyan dolog, amit egy hirtelen jött vihar szül meg, a sajttortára készülni kell, időjárás-jelentést nézni, és amikorra esőt mondanak, beszerezni egy jó adag sajtkrémet! Az egyik barátnőm azt mondta, hogy a sajttorta csak sapkával jó - vagyis valami toppinggal, gyümölccsel, öntettel - ez a kókuszos verzió pedig valami egzotikusat kívánt a tetejére: egy kevés physalis gyümölcs, vagyis földicseresznye képében. Persze ez a kis paradicsomszerű gyümölcs sokkal jobban néz ki, mint amennyire finom, úgyhogy legközelebb licsire lesz cserélve ezen a tortán.


Kókuszos sajttorta (hozzávalók - 24 cm-es tortaformához): 
200 g omlós keksz (nálam kókuszos zabfalat)
25 g kókuszreszelék
30 g olvasztott vaj
500 g natúr krémsajt
125 g ricotta
200 g nádcukor
fél vaníliarúd
6-8 ek fekete tea
4 tojás
A tetejére: 
50 g pirított kókuszreszelék
opcionális: 10-12 szem physalis gyümölcs 
1. A kekszet aprítógépben (vagy egy nagy tálban a sodrófa végével) szinte porrá zúzom, majd hozzákeverem az olvasztott vajat és a kókuszreszeléket és egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodom. 
2. 160 fokos sütőben kb. 10 perc alatt ropogósra sütöm ezt az alapot, közben elkészítem a "tölteléket". 
3. Robotgéppel összekeverem a krémsajtot, ricottát és a cukrot, majd miután a cukor teljesen feloldódott, hozzáadom a vaníliarúd kikapargatott belsejét, és egyenként a tojásokat. Végül hozzáadom a hideg teát is, alaposan elkeverem, majd a keksz-alapra öntöm és 45 percig sütöm. 
4. A torta teteje a sütés alatt kissé megbarnul, szélei pedig felemelkednek. 
5. A sütési idő lejártával kiveszem a tortát a sütőből, és hagyom kihűlni. A széleit körbevágom egy éles késsel, majd eltávolítom a kapcsos tortaforma oldalát. 
6. Egy száraz serpenyőben megpirítom a tetejére kerülő kókszreszeléket, és ráhalmozom a gyümölcsökkel együtt. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr165409452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása