2013/november/14
Almás sült zabkása
Egy kismama tökéletes reggelije
Azt hiszem, mostmár elárulhatom, hogy 15 hete beléptem a kismamák klubjába, és azóta elég komolyan veszem, hogy mi kerül a gyomromba. Sokkal több tejterméket és gyümölcsöt fogyasztok - zöldségekkel is próbálom megerőszakolni magam, de még nem annyira megy - és természetesen kerülöm a nyers tojást és a nyers húsokat. A reggeli - vagy inkább első reggeli haha - fontos, hogy valamilyen rostból és gyümölcsből álljon, hogy segítse az emésztést és az sem árt, ha van benne valamilyen tejtermék, ami pedig a picuri csontjainak felépüléséhez kell. Egy normál zabkása is tökéletes megoldás friss gyümölcsökkel, de én ma a változatosság kedvéért megsütöttem, és egy kis vaníliás tejfölt kanyarítottam mellé. Remélem örült bent neki a kiskrapek! :)
Almás sült zabkása (hozzávalók - 2 főre, kb. 6-8 szelethez):
- 200 g zabpehely
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/2 kk őrölt gyömbér
- 1/2 kk őrölt kardamom
- 1/2 kk sütőpor
- pici só
- 4 dl tej (kókusztej, mandulatej...stb. is lehet)
- 2-3 ek méz
- 1 tojás
- 1 alma, felkockázva
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A zabpelyhet összekeverem a fűszerekkel, sütőporral és a sóval egy nagy keverőtálban.
- A tojást, tejet és mézet elvegyítem egy mérőkancsóban, majd összekeverem a zabpehellyel és végül hozzáadom az apró kockákra vágott almát.
- A sütőben egy kisebb, kivajazott tepsiben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütöm, majd egy kevés mézzel és kb. 1/3 vaníliarúd magjaival elkevert tejföllel vagy joghurttal tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
maracanazo · http://mindenuruguay.blog.hu/ 2013.11.19. 20:14:34
Köszönöm. :)