2013/november/01
Tarte Tatin/Fordított almatorta
Ezt a tortát már nagyon régóta el szerettem volna készíteni, de nem volt meg hozzá a megfelelő eszközöm, vagyis egy sütőbe helyezhető serpenyőm. A megoldás a Tefal Classy Chef nemesacél edénycsaládjának serpenyője lett, mely egyedülálló módon tapadásmentes bevonatot is tartalmaz, úgyhogy egy álom volt vele a Tarte Tatin elkészítése, és nyilván ez elmondható lesz más jövőbeli ételekre is, amiket benne készítek majd.
A torta receptjét megtaláljátok a Tefal.hu-n: http://www.tefal.hu/Tefal+magazine/Hot+topics/Ételpárolás/Pages/Lecsó+variációk
Itt pedig lépésről lépésre bemutatom, hogy hogyan is készült.
1. Az almákat meghámoztam, és negyedekre vágtam:
2. A cukorból világos karamellt készítettem:
3. Beletettem a vajat, és hagytam, hogy telesen egybeolvadjon a karamellel:
4. Ezután levettem a tűzről és szépen elrendezgettem a serpenyőben az alma-negyedeket, gömbölyű felükkel lefelé:
5. Az almákat a 180 fokra előmelegített sütőben puhítottam kb. 15 percig, közben kinyújtottam az előzetesen elkészített omlós tésztát, majd egy sodrófa segítségével a csaknem puha almákra terítettem:
6. A tésztával beborított tortát további 30 perc alatt készre sütöttem a sütőben, majd hagytam kb. 5 percig pihenni a serpenyőben mielőtt kiborítottam volna:
7. A végeredmény egy igazán szaftos, ízletes almatorta, amit langyosan, fahéjas tejszínhabbal tálaltam, fél perc alatt elfogyott:
Fotók: Horváth Miklós
Teljes recept és további tippek: http://www.tefal.hu/Tefal+magazine/Hot+topics/Ételpárolás/Pages/Lecsó+variációk
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.