2012/február/17
Zöldborsó krémleves, pirított szezámmagos tofuval
Nagyon gyors leves
Első leves sikereim egyike ez a zöldborsó krémleves, amit évek óta készítek, kb. ugyanúgy, mindenféle cicoma nélkül, mert jó, de legfőképp gyors. Amikor valami gyors vacsi kell, de tényleg gyors, és nem jöhet szóba az egyébként kedvenc paradicsomos tészta, akkor jön ez a leves, és mellé valami palacsinta vagy gofri, vagy ilyesmi. Önmagában nem annyira izgalmas, úgyhogy mindig kerül rá valami topping, ezúttal egy kis szezámmagban pirított tofu.
Zöldborsó krémleves (hozzávalók - 2-4 főre):
500 g fagyasztott zöldborsó
3-4 közepes burgonya
1 fej vöröshagyma
csirke alaplé
só, bors, olívaolaj
tofu, szezámmag
1. A borsót kiveszem a mélyhűtőből és kiengedem (nem baj, ha nem enged ki teljesen).
2. A vöröshagymát finomra vágom, a krumplikat meghámozom és kockákra vágom.
3. A hagymát kevés olívaolajon megfonnyasztom, majd rádobom a krumplikockákat és a borsót, felöntöm annyi alaplével, amennyi elfedi, és addig főzöm, amíg a krumpli és a borsó is teljesen megpuhul, majd leturmixolom.
4. A tofut kockákra vágom, szezámmagba forgatom, és forró serpenyőben pár perc alatt megpirítom.
Ennyi, semmi cicoma. Hidegen is jó egy kevés mentával.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.