2011/július/03
Home made pesto
A fűszernövények nálam mindig kidöglenek, egyrészt azért, mert elég sötét van a konyhában, másrészt ha kiteszem a teraszra, az egyik macskám mindig megtépázza őket (a kis ínyenc). De nem adom fel, főleg azért, mert nemsokára vacsorára jön hozzám egy barátnőm, aki köztudottan pesto mániás, és bármit főz, szinte mindenbe tesz egy kicsit (na jó nem, de mégis). Pesto variációkkal fogok készülni, úgy tervezem lesz hagyományos, rosso és valami mandulás-mogyorós változat is.
A pesto-t még annál is gyorsabban el lehet készíteni home made, mint levenni a boltban a polcról, és hát persze, hogy az otthoni sokkal finomabb.
Pesto - hozzávalók (2 főre):
10-15 bazsalikomlevél
2 fej fokhagyma
25 g fenyőmag (kb. fél zacskó)
1-1,5 dl olívaolaj
kb. 30-40 g reszelt parmezán
só
A hozzávalókat késes aprítógépben pár perc alatt összemixelem (turmixgép vagy botmixer is tökéletes), a végén ízlés szerint sózom. Ha túl világoszöld a színe, kerülhet bele még egy kis bazsalikom.
Az elkészült pesto-t főtt spagettivel forgattam össze, reszeltem rá még egy kis parmezánt, és már habzsoltuk is a villámvacsit.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.