2011/június/07
Hideg mentás eperkrémleves
Ha jön az eperszezon vége
A hazai eperkínálat nagy bánatomra kezdi az utolsókat rúgni, és bár még van eper,és szép eper is van, tudom, hogy amikor eperlevest készítek, akkor már csak párat kell aludni, és újabb egy évet várhatok a kedvenc gyümölcsömre! Persze ez nem baj, hiszen jön helyette a málna, a barack, a szeder...na de az eper az eper, a gyümölcsök előkelősége, amit egyesek olyannyira tudnak szeretni, hogy képesek pár hétre/hónapra allergiásak is lenni tőle. Szerencsére nekem ilyen gondom nincs, úgyhogy kiélvezem az utolsó napokat vagy heteket és falom az epres élvezeteket. Azt hiszem eddig vagy 15x írtam le, hogy eper...:)
Ez a hideg eperleves olyannyira egyszerű, hogy muszáj megcsinálni, ha az eper már nem elég szép ahhoz, hogy nyersen megegyük, vagy süteményt díszítsünk vele. Egy kis mentával, a lehető leghidegebben fogyasztva tökéletes nyári frissítő.
Hideg mentás eperkrémleves - hozzávalók (2 személyre):
kb. 30 dkg eper (összeturmixolva kb. 3,5 dl kell, hogy legyen belőle)
5-6 friss mentalevél
3-5 dkg porcukor
1 dl tejszín
2 dl tej
Az epret összeturmixolom a mentalevelekkel, majd belekeverem a porcukrot, végül pedig a tejszínt és a tejet, és KÉSZ!! A porcukrot mindenki ízlése szerint adagolja, a tejet pedig ahhoz mérten, hogy ki mennyire sűrűn szereti. Az enyém sötétrózsaszín lett, és mennyei. Jövőre újra találkozunk eper!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.