2012/november/03
My nutella
Vasárnapi reggeli no.4.
....vagyis inkább házi csokoládés mogyorókrém, egy szuper házi kence édes reggelikhez. Imádom a nutellát, de valószínűleg tele van mindenféle fura dologgal, úgyhogy megkíséreltem egy saját verziót. Ami azt illeti, isteni lett, és a vendégek, akik kóstolták sem mondtak mást, de azt kell, hogy mondjam, hogy elég nagy luxus házilag készíteni a mogyorókrémet, főleg, ha hozzám hasonlóan minőségi csokoládéból csinálják. Persze minden cseppjét megérte, és bár elég sokáig eltartható lett volna, nagyon hamar a csatos üveg aljára értünk...
Házi nutella (hozzávalók - 1/2 kg-hoz):
200 g törökmogyoró
3-4 ek kókuszolaj
2-3 ek porcukor
3 ek kakaópor
300 g jó minőségű étcsokoládé
só
só
1. Egy serpenyőben megpirítom a törökmogyorót, amíg megfeketedik a mogyorószemek héja, majd egy konyharuhában ledörzsölöm a héjukat és aprítógépbe teszem őket.
2. A késes aprítógépben a kókuszolajjal pépesre őrlöm a mogyorószemeket, hozzáadok egy csipet sót, a porcukrot és a kakaóport, és tovább őrlöm, amíg minden teljesen elvegyül.
3. A csokit apró darabokra töröm, vízgőz fölött felolvasztom, majd ha teljesen felolvadtak a csokidarabok, leveszem a gőzről és hagyom kicsit hűlni.
4. Ha még elfér az aprítógépben, akkor beleöntöm és alaposan összedolgozom a mogyoróval (ha nem fér bele, a csokoládé táljába öntöm a mogyorós masszát és kézi mixerrel vagy botmixerrel keverem el).
5. Végül a mogyorókrémet egy sterilizált 0,5 kg-os csatos üvegbe töltöm, nem kell hűtve tárolni.
2. A késes aprítógépben a kókuszolajjal pépesre őrlöm a mogyorószemeket, hozzáadok egy csipet sót, a porcukrot és a kakaóport, és tovább őrlöm, amíg minden teljesen elvegyül.
3. A csokit apró darabokra töröm, vízgőz fölött felolvasztom, majd ha teljesen felolvadtak a csokidarabok, leveszem a gőzről és hagyom kicsit hűlni.
4. Ha még elfér az aprítógépben, akkor beleöntöm és alaposan összedolgozom a mogyoróval (ha nem fér bele, a csokoládé táljába öntöm a mogyorós masszát és kézi mixerrel vagy botmixerrel keverem el).
5. Végül a mogyorókrémet egy sterilizált 0,5 kg-os csatos üvegbe töltöm, nem kell hűtve tárolni.
Fotók: Horváth Miklós
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.