2011/július/02

Egyszerű cseresznyés sütemény

Ha rádborulna egy cseresznyefa

A cseresznye olyan dolog, hogy ha valakinek sok van, akkor nagyon sok van, és vagy 100 kg lekvárt csinál belőle, vagy szétosztogatja. Hozzám is így érkezett egy jó nagy adag cserkó, és ettük is nyersen, amíg bírtuk, de egy idő után muszáj sütit csinálni belőle, mert egyszerűen a cseresznye is úgy akarja. A tepsis sütiket valamiért nem tartom elég fantáziadúsnak, de a sok cseresznyét most leginkább egy tepsibe rejtve tudtam elképzelni. Piskóta szerű tésztára vágytam, de annál kicsit magasabbra, úgyhogy kevertem kavartam, alig 20 percig sütöttem a kreálmányt és két nap alatt ketten be is faltuk az egész tepsi tartalmát egy kis extra tejszínhabbal.

blogra2_5.JPG



Cseresznyés süti - hozzávalók:
sok cseresznye kimagozva
3 tojás szétválasztva
10 dkg barnacukor
2 zacskó vaníliás cukor
1 dl tej
15 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
1 citrom héja

1. A sütőt előmelegítem 180 fokra, a tepsit pedig kibélelem sütőpapírral.
2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, majd ugyanazzal a robotgéppel a sárgákat a barnacukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverem.
3. A sárgákhoz ezután hozzáadom az 1 dl tejet, belereszelem a citrom héját, majd 4-5 részletben hozzá adagolom a lisztet és a sütőport is.
4. A tésztát ezután jól elkeverem, majd beleöntöm a sütőpapírral bélelt tepsibe és amikor már jól elterült, beledobálom a kimagozott cseresznyét.
5. A tésztát 15-20 percig sütöm 180 fokon. Szúrópróbával lehet tesztelni, de akkor a jó, amikor a teteje már szép aranybarna.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr355409528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />