2015/május/01

Almás csirkehúsgolyók

Felnőtteknek és babáknak

Amikorra a kisfiam elérte a 6 hónapos kort, már nagyon sok tervem volt, hogy milyen házi finomságokat fogok neki készíteni, és láttam a lelki szemeim előtt, hogy micsoda ínyenc lesz. Aztán kiderült, hogy Milónak semmi sem ízlik, és legfőképp utálja az almát és a répát, enni pedig nem és nem és nem fog. 2 hónap telt el, mire végre örömmel nyitotta ki a száját és megevett egy csirkés zöldborsós bébikaját - addigra már teljesen elment a kedvem a makulátlanul higiénikus főzéstől, pürésítéstől és az iszonyú finom házi bébiétel kidobásától (vagy jobb esetben Geri megette). Szóval zöldségpüréket azóta sem nagyon készítek, bár szerencsére a kiskrapek azóta már mindent szeret, még az almát is. Mióta fogai is vannak, újra belelkesültem, és elkezdtem olyan ételeket készíteni, amiből az egész család ehet. Ezek a csirkés gombócok zseniálisak, először is korábban sosem vettem a hentesnél darált csirkehúst: hiba volt. Másodszor sosem kevertem volna reszelt almát a húshoz, pedig nagyon illenek egymáshoz és  az alma fantasztikusan szaftossá teszi a húsgolyókat!

csirkegomboc_1.jpg

Almás csirkehúsgolyók (hozzávalók, kb. 20-25 db húsgolyóhoz): 

Babáknak kb. 9 hónapos kortól adható (Annabel Karmel - Babaétrend c. könyv receptje alapján)

  • 2 ek olívaolaj/szőlőmagolaj
  • 1 nagy alma
  • 1/2 kg csirkecomb filé, ledarálva
  • 1/2 kg csirkemell filé, ledarálva
  • 1 póréhagyma fehér része
  • Friss kenyérmorzsa 1 szelet kenyérből
  • 1-2 ek friss, aprított petrezselyem
  • csipet só
  • + liszt a bundázáshoz, kevés olaj a sütéshez

 

  1. Az olajat felforrósítom, rádobom a karikákra vágott póréhagymát, majd alacsony lángon megfonnyasztom és félreteszem hűlni, majd aprítógépben finomra aprítom. 
  2. Az almát lereszelem, majd kinyomkodom a felesleges levét. 
  3. Összekeverem az összes hozzávalót, majd apró gombócokat formázok a masszából, lisztbe forgatom és kevés forró olajban aranybarnára sütöm őket.

 

Miló nagy örömmel rágcsálta, és valószínűleg ínyenc lesz! :)

csirkegomboc_milo.jpg

 csirkegomboc_2.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr697420746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása