2015/március/15

Ricottás-citromos amerikai palacsinta

….és egyszer úgyis megnyitom a reggelizőmet

Tudom, hogy Budapesten sorra nyílnak a reggelizőhelyek, de olyan még mindig nincs, ahol amerikai palacsintát is lehetne enni, úgyhogy kezdek arra a véleményre jutni, hogy nyitnom kellene egy ilyet. Reggelik, sütik, gourmet ebédmenü. Ez lenne. Természetesen korán reggel nyitna és mondjuk délután 3-kor zárna, hogy zárás után mehessek a kölkökért az oviba egy kis maradék sütivel. Gyakran lennék ott, lenne egy pici irodám a reggeliző fölött, és állandóan sütiillatom lenne…hmm hmm hmm :)

Amíg ez csak egy szép álom, addig itt ez a ricottás-citromos amerikai palacsinta, amihez nemrég, amikor Miamiban jártunk egy jó nagy vastag szelet ropogós bacon is járt (azt csak mellékesen megjegyzem, hogy olyan ropogós volt, hogy bele is tört az egyik hátsó fogam, de nem tudtam a bacont hibáztatni). Az ottani palacsintám egész máshogy nézett ki, az egész tányért beterítette, kívül ropogós, belül puha volt és egészen biztosan volt benne 10-15 dkg vaj - egyszer talán majd azt is reprodukálom, de ezt az ízkombinációt a megszokott kedvenc, puha amerikai palacsintámban is ki akartam próbálni, hát íme.

Kevés mézzel megcsorgatva és kókuszchipszel megszórva ettük, de tejszínhab, vaníliasodó vagy valamilyen mascarponekrém is nagyon jól állna neki. 

lemonricotta_1.jpg

 

Ricottás-citromos amerikai palacsinta (hozzávalók - 15-20 db-hoz): 

  • 250 g ricotta
  • 3 tojássárgája, 2 tojásfehérje
  • 2-3 ek cukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 100 g liszt
  • 2-3 ek tej
  • kevés olaj a sütéshez

 

  1. A ricottát, tojássárgákat és a cukrot simára keverem, majd hozzáadom a citrom levét és héját és a lisztet, végül annyi tejet, hogy ne túl sűrű, de ne is túl folyós, kb. piskótatészta sűrűségű massza legyen.
  2. Ezután hozzáforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot, majd vékonyan beolajozott palacsintasütőbe tenyérnyi méretű köröket öntök a tésztából.
  3. Alacsonyra veszem a lángot, és akkor fordítom meg a palacsintákat, ha külső körívük kezd megszilárdulni és buborékok képződnek a felületén (kb. 15-20 másodperc). Ezután a többi palacsinta kisütése alatt már végig alacsonyan tartom a lángot. 

lemonricotta_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr537270897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.