2012/november/18

Bundáskenyér-szendvics

Vasárnapi reggeli no.5

A bundáskenyér alap reggeli, és úgy jó, ahogy van, de variálni azért lehet. Az ötletet, hogy egy ilyen alapételt egy kicsit megvariáljak a pár napja megjelent Szuflé magazin adta, melyben Havas Dóra alias Lila Füge ugyanazt a tortát tálalta 3 formában, hogy ha a barátok újra meg újra kérik is, mégse váljon unalmassá. A bundáskenyér is ugyanúgy variálható, és ezáltal sosem válik majd unalmassá. Most került bele bacon, füstölt sajt és persze jó magyar lévén csempésztem bele egy tekintélyes adag tejfölt is, no meg friss bazsalikomot. Persze ez nem igazi recept, bundáskenyeret mindenki tud csinálni, csak egy ötlet egy következő vasárnap reggelre.



Bacon-ös bundáskenyér-szendvics (hozzávalók 2 főre): 
4 tojás
4 szelet kenyér
4 szelet bacon szalonna
100 g füstölt sajt
1 kis pohár sűrű tejföl
pár levél friss bazsalikom
só, bors
1. A bacon szeleteket egy forró, száraz serpenyőben ropogósra sütöm, majd papírtörlőn leszárítom. A serpenyőben maradt zsiradék tökéletes lesz a bundáskenyér kisütéséhez. 
2. A tojásokat egy mélytányérban felverem, sózom, borsozom, majd belemártom a kenyereket, és a serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütöm. 
3. Egy bundáskenyér szeletre ezután 1 szelet ropogós bacont fektetek, megszórom reszelt füstölt sajttal, majd rákanalazok 1-2 evőkanál tejfölt és ráteszem a másik kenyérfelet, félbevágom, és tálalom. További tejfölt rákanalazva, bazsalikommal megszórva. 
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr735409416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seafalcon 2012.11.18. 13:44:23

A tyúkanyó és a naposcsibe között ott a jérce! A rántani való... a 6 hetes (ez a bébicsirke:-)!

Más: ez nem egy gyenge adag egy embörnek?

Amúgy klassz az ötlet!

Bébicsirke 2012.11.18. 13:53:08

A jérce mégsem lett volna egy jó blognév, nem? :) Nekünk 2 szelet, vagyis 1 szendvics/fő abszolút elég volt, pedig az emberem jókora darab, a töltelék miatt elég tartalmas reggeli volt!
>" page="" />
süti beállítások módosítása