2012/augusztus/22

Aszalt fügés-ricottás tésztasaláta

vagyis mindentbele saláta

Ez a tésztasaláta egész hasonlít a blogon korábban már szerepelt tésztasalátára, de mégsem az. Jó, tudom, hogy nem mindenkinek van otthon aszalt füge, kemény juhsajt, sárgadinnye, ricotta, friss bazsalikom, sonka és egy kevés penne tészta is egyszerre, de nálam ma este összehozta a szerencsés véletlen ezeket a pompás alapanyagokat. Az aszalt fügét anyukám hozta Horvátországból, még nem volt ideje megkeményedni, krémes és lágy, úgyhogy eszem is, nehogy kiszáradjon. A kemény juhsajtot Tihanyban vettem a szombati biopiacon az egyik sajtosnál. A másiknál lágy kecskesajtot vettem zöldfűszeres köntösben, de az már nem ért vissza Budapestre. A sárgadinnye 3 hete biztosan a hűtőben van, de szerencsére "bontatlanul" szinte észrevétlenül és mindenféle károsodás nélkül viselte.
Ezek voltak a véletlenek, és persze volt még néhány nem véletlen alapanyag is, mindenesetre így alakult, hogy belekerültek egy nagyon kimerítő szerda utáni vacsorába.
Kevergetés közben úgy éreztem magam, mint jógaórán, amikor a "bemelegítésnél" minden feszültséget kifújok magamból pár mély lélegzetvétel után. Most olyan chilled vagyok, hogy egy fröccsöt is elszopogatok asszem a tésztasaláta mellé.





Aszalt fügés-ricottás tésztasaláta - hozzávalók (2 főre):
250 g  penne/farfalle/kagylótészta...stb.
100 g ricotta
Egy kisebb sárgadinnye fele
4-5 aszalt füge100 g pulykasonka
Pár szelet kemény sajt (nálam juhsajt)Friss bazsalikom
Olívaolaj
Só, bors

1. A pennét lobogó enyhén sós vízben a csomagoláson megadott ideig főzöm, leszűröm, majd amíg gőzölög, hozzáadom a ricottát, és hagyom, hogy a tészta melege megolvassza. Egy kis olívaolajat hozzáadva, fakanállal addig keverem, míg minden tésztadarabot ricotta nem borít. 
2. A sonkát felkockázom és pár csepp olívaolajon megpirítom, majd hozzáadom a ricottás tésztához.
3. Hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét is,  rászaggatok néhány levél friss bazsalikomot, friss borsot őrlök rá, majd tányérokba szedem.

4. A tetejére halmozom a fügeszeleteket (előtte hűtőben voltak pár óráig, hogy könnyen és minél vékonyabbra lehessen szeletelni őket) és a sajtszeleteket, majd meglöttyintem egy kevés olívaolajjal és steady, ready, go!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr775409434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása