2012/július/29

Áfonyás pancake

Áfonya szezon van, kihasználom. Eszem nyersen, müzliben, sütiben, salátában és persze, palacsintában.  Óriási kedvenc nálunk az amerikai palacsinta, mert sokkal gyorsabban elkészül, mint egy adag normál palacsinta, így még dögmelegben is képes vagyok ezt csinálni reggelire, vagy brunch-ra. Áfonyaszezonban áfonyával, és egy kanál levendulazselével, amit nemrég kaptam ajándékba. Imádom az ilyen ajándékokat!!


Áfonyás amerikai palacsinta - hozzávalók (2 személyre):
2 tojás szétválasztva
10 dkg finom szemcsés barnacukor
15 dkg liszt
2 dl tej
1/4 kk őrölt fahéj
1/4 kk őrölt kardamom100 g áfonya

1. A tojásokat szétválasztom, majd a fehérjéket robotgéppel kemény habbá verem.
2. A tojássárgákat és a barnacukrot fehéredésig verem ugyancsak a robotgéppel, amíg a cukor teljesen felolvad benne. 
3. A sárgákhoz ezután hozzáadom a tejet, majd több fokozatban a lisztet és a fűszereket és sűrű tésztává keverem (a palacsintatésztánál jóval sűrűbb keverék lesz belőle).
4. Végül beleforgatom az áfonyaszemeket és óvatosan hozzákeverem a tojásfehérje habot is.
5. A felforrósított palacsintasütő közepébe tenyérnyi adagot öntök a masszából, várok pár másodpercet, majd egy lapáttal gyorsan meg is fordítom, mert nagyon hamar megpirul. A másik oldalát is elég pár másodpercig sütni, amíg szép világosbarna nem lesz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr655409437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása