2012/június/18

Krémsajtos-zöldséges tekercsek

és egy új kis piros a konyhámban

Imádom a konyhagépeket, legszívesebben az összeset megvenném, ami csak kapható, de azért a szívem leginkább a design-osabb termékek felé húz. Ezért gondolhatjátok, hogy a Moulinex felkérésének, melynek tárgya legújabb dögös piros reszelő-, daráló-, aprító gépük, a Moulinex Fresh Express+ tesztelése volt, nem tudtam ellenállni.
A gép formatervezése nagyon szexire sikeredett a piros-fehér alappal, a kis színes, különböző funkciójú reszelő-fejek pedig még vidámabbá teszik a gépet és általa a konyhát. Leginkább sajtra és zöldségekre lett kitalálva, de van egy őrlő feje is, ami ideális pl. a macaron legfőbb alapanyaga, a mandulaliszt elkészítéséhez. Miután kicsomagoltam a gépet, elsőre egyértelműen egy nyers zöldséges recept ugrott be, de annyira semmiképp sem akartam leegyszerűsíteni a dolgomat, hogy végül egy vegyes saláta készüljön. A rizspapírral nagyon szeretek dolgozni, egzotikussá és különlegessé teszi az ételeket, bármit is tekerünk bele. Ez az étel tökéletes kora délutáni harapnivaló, előétel, vagy tökéletes kiegészítő egy csajos vacsihoz.



Krémsajtos-zöldséges tekercsek (hozzávalók - kb. 10 tekercshez): 
1 nagy répa
2 nagyobb retek
1 kisebb cukkini
10 db rizspapír
50 g natúr krémsajt
szójaszósz



1. A répát, retket és cukkinit alaposan megmosom, végeiket levágom, a répa héját zöldséghámozóval lehántom, majd egymás után lereszelem a zöldségeket Fresh Express+ kis lyukú reszelőjén.
2. A rizspapírokat egyenként, egy tál langyos vízben 30-30 mp-ig áztatom, majd egy tiszta konyharuhára borítom, megszárítgatom, vékonyan megkenem krémsajttal az ujjbegyemmel, majd egy-egy csipetnyi répa-, retek- és cukkini reszeléket helyezek az egyik végükbe, és az oldalakat folyamatosan behajtogatva feltekerem a lapokat (célszerű egyszerre csak egy rizslapot beáztatni, majd egyből fel is tekerni, mert gyorsan szárad).

A zöldséges tekercseket szójaszósszal tálalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr155409441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása