2011/december/06

Kókuszos piskótatekercs

Kókuszőrület lett úrrá rajtam, nem tudok mit tenni, persze mint minden a kókusz is frissen a legjobb, de most csomagolt reszelékkel is beérem, csak kókusz legyen! A lazacot is kókuszba hempergetem, a szószba is teszek egy keveset, és ha sütiről van szó, gyakorlatilag most nem is jut más eszembe, mert az ízlelőbimbóim kókuszt kívánnak, és elvették az eszemet.
Furcsamód a kókuszos keksztekercs ötlete tűnt a legjobb megoldásnak, hogy azonnal csillapítsam ezt a legyőzhetetlen vágyat, de az azért mégse túl menő, viszont tök jó alap valami sokkal menőbb dologhoz, mondjuk egy kakaós piskótához, benne valami csupakókusz-mascarponés-tejszínhabos krémmel!



Kókuszos piskótatekercs (hozzávalók - kb 8-10 szelethez):
A kakaós piskótához
6 tojás, szétválasztva
6 ek. porcukor
6 ek. liszt
3 ek. cukrozatlan kakaópor
fél kk.sütőpor

A krémhez:
1 kisebb kókuszdió
250 ml habtejszín
250 g mascarpone
100 g porcukor (+ a tetejére)



1. A sütőt előmelegítem 200 fokra, a kókuszdiót pedig feltöröm, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem.
2. A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéket a porcukor felével kemény habbá verem, majd ugyanazzal a keverőgéppel és lapátokkal a sárgákat fehéredésig keverem a porcukor másik felével. Ezután a sárgákhoz egy spatulával vagy fakanállal óvatosan hozzáforgatom a fehérjéket, majd beleszitálom a lisztet, a kakaóport és a sütőport, pár mozdulattal egyneművé keverem, végül pedig sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és kb. téglalap formájúra egyengetem.A tetejét megszórom egy maroknyi kókuszreszelékkel, majd 10 percig sütöm.
3. Amíg sül, a habtejszínt felverem a porcukorral, beleforgatom a mascarponét, majd a maradék kókuszreszeléket.
4. Amint a piskóta elkészült, egy konyharuhára borítom, leszedem a sütőpapírt, majd a konyharuhával együtt feltekerem, és hagyom így hűlni egy kicsit. Pár perc után kitekerem belőle a konyharuhát, majd már csak magában tekerem vissza.
5. Ha kihűlt, belekenem a krémet, feltekerem és megszórom porcukorral.

Azonnal ehető, kókuszmááááámor!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr115409487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása