2011/augusztus/09

Csicseriborsó fasírt

Úticél módosító csicseriborsó

Van olyan ember rajtam kívül, aki egy szakácskönyv miatt döntött úgy, hogy mégsem oda megy nyaralni, ahová tervezte? Persze Olaszország fantasztikus lenne, már szinte hiányzik a kistermelői olívaolaj, amiből hoztam volna vagy 5 üveggel, vagy a pizzatányér, amit elterveztem, hogy most már csakazértis a pizza hazájában fogok beszerezni. De sajnálom, a 450 oldalas Görög Kulinária óta más úticélban gondolkodunk. Ez a könyv olyan, számomra eddig kiaknázatlan területre kalauzolt, amit muszáj kiaknáznom, mégpedig minél gyorsabban, és minimum 10 napos időtartamban.
Szóval Bébicsirkéék nemsokára nyaralósra veszik a figurát, de addig is mediterrán receptekkel vigasztalódnak. A görög csokitorta után most jöjjön egy vega fogás, mégpedig csicseriborsóból.



Csicseriborsó fasírt - hozzávalók (2 személyre): 
250 g száraz csicseriborsó - minimum 4 órára beáztatva
1 vöröshagyma
1 kis konzerv (70 g) sűrített paradicsom
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál őrölt római kömény
liszt, olívaolaj, só, bors
víz

1. A csicseriborsót egy éjszakára (de legalább 4 órára beáztatom), majd alaposan átöblítem, lecsepegtetem, és késes aprítógépben pépesre töröm.
2. Egy nagy tálban a csicseriborsóhoz adom az apróra vágott vöröshagymát, a 2 kanál vízzel elkevert sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd sózom, borsot őrlök rá és jól összekeverem az összetevőket.
3. Annyi lisztet adok hozzá, amennyi ahhoz kell, hogy gombóccá tudjam gyúrni, és belőle szilva nagyságú gombócokat formázhassak.
4. Egy magas falú serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, majd a kissé összelapított fasírtok mindkét oldalát aranybarnára sütöm benne.



A tészta felét nem sütöttem ki, hanem fóliába tekerve a hűtőbe tettem. Remekül tárolható így pár napig, ha nem akarjuk azonnal kisütni. Első nap főételként ettük, egy kis paradicsom salsával, melegen, második nap kisütöttük, de utána pár órára elmentünk itthonról, és tejfölbe mártogatva, hidegen falatoztunk belőle. Így is, úgy is isteni volt, és Geri is evett belőle mindkétszer, annak ellenére, hogy vega kaja, de biztos megtévesztette a forma és a fasírt elnevezés....:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bebicsirke.blog.hu/api/trackback/id/tr525409516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
>" page="" />
süti beállítások módosítása